Gezinscoaching

slider-001

Als ouder heb je de beste intenties tijdens de opvoeding van je kind. Dat dit niet altijd vlekkeloos verloopt, komt doordat we als ouder zelf een rugzak met bagage meedragen.
Een rugzak met (onverwerkte) ervaringen, emoties, gedachten, etc.
Zelfs trauma’s van voorouders en mogelijk zelfs van vorige levens kunnen we onbewust met ons meedragen.

Onze kinderen hebben ook het beste met ons voor en willen dat we trouw zijn aan onze wensen die ten diepste in onszelf zitten opgeslagen.
Als een ouder en kind een probleem met elkaar hebben, dan kan er een pijnlijk kindsdeel van de ouder worden aangeraakt.
Het kind fungeert als het ware als een spiegel voor een onverwerkt stuk van de ouder zelf.
Het kan ook zijn dat het kind zelf een oude pijn met zich mee draagt.

Via de ouder ga ik op zoek naar de kern van de oorzaak van het probleem dat bij het kind zichtbaar wordt. Ik maak gebruik van de  Reversie methode  of systemisch werk (opstellingen)
Als gezinscoach merk ik vaak dat als de ouder zijn of haar eigen pijn onder ogen durft te zien, dat daarmee ook de probleem situatie met het kind verdwijnt.
De lading verdwijnt en er ontstaat meer respect, ruimte en begrip voor elkaar.

Enkele problematieken die goed verholpen kunnen worden zijn:

 • Onverklaarbaar (extreem) gedrag vertonen;
 • Angsten, woedeaanvallen, regelmatig verdrietig zijn etc.;
 • Slaapproblemen; bedplassen;
 • Niet naar school willen;
 • Het leven niet meer zien zitten;
 • Onzekerheid;
 • Psycho somatische klachten, zoals buikpijn, hoofdpijn, etc.;
 • Elke andere zorg of probleem waar je niet uitkomt;

5 ervaringen voor “Gezinscoaching

 • 3 april 2016 at 07:57
  Permalink

  afgelopen maanden hebben mijn dochter en ik een coaching gehad, voor mijn dochter kom in je kracht en voor mij ging het om de vervelende dingen uit mijn jeugd een plek te geven.
  mijn dochter kan moeilijk aansluiting vinden bij vriendinnetjes, gevoel dat ze niets kan en hierdoor ging ze ook slecht slapen.
  dit had ik vroeger op school precies zo, je nooit prettig voelen.
  Ik ging met de problemen van Fleur naar Jolieke, in de hoop dat ze wat krachtiger zou worden en zich weer happy zou voelen.
  Jolieke vroeg ook naar mijn verleden en dit kwam erg over een met hoe fleur zich voelt.
  Ik heb 2 sessies gevolgd 1 om de dingen van de lager school te verwerken.
  Dit heeft mij ontzettend goed gedaan, ik voel een andere rol/band naar mijn dochter ik kan nu ook beter met haar omgaan als ze verdriet heeft. Het komt allemaal niet meer zo heftig binnen.
  Dit alles heeft nu een paar maanden plaats gevonden, maar ben ontzettend blij dat Jolieke mij en Fleur op deze manier heeft kunnen helpen.
  Dank hiervoor, hierdoor zit ik een stuk beter in mijn vel en kan de dingen veel meer naast me neerleggen.

  Antwoorden
 • 10 november 2016 at 11:29
  Permalink

  Enkele weken geleden ben ik bij Jolieke geweest voor mijn zoon. Hij was extreem boos en ik wist me geen raad met hem. Via een familieopstelling bleek dat hij de energie van zijn overleden opa had overgenomen. Hoe dat kan weet ik niet, maar het was heel apart. Na dat ze beiden los werden gekoppeld en er enkele rake zinnen werden uitgesproken, voelde mijn zoon zich veel vrijer en opgelucht.
  Nu merken we nogsteeds het resultaat van de opstelling. Hij is veel blijer en beter aanspreekbaar. En dat na 1 sessie, dank je wel Jolieke!

  Antwoorden
 • 4 november 2018 at 11:47
  Permalink

  Een aantal keren ben ik bij Jolieke geweest. De eerste sessie samen met mijn zoon omdat ik mij geen raad meer wist met zijn boosheid. In de eerste sessie werd duidelijk dat mijn zoon mij een spiegel voor hield en ik aan het werk moest met mij zelf. Na een aantal intensieve sessies gaat het met mij een stuk beter en daardoor ook met mijn zoon. Ik ben veel rustiger en mijn zoon is blijer en beter aanspreekbaar. Dank je wel voor je hulp hierin Jolieke!

  Antwoorden
 • 2 juli 2019 at 20:05
  Permalink

  Afgelopen maanden ben ik bij Jolieke geweest, omdat ik niet goed overweg kon met mijn dochter. Na een aantal confronterende, maar wel verhelderende gesprekken, begrijpen we elkaar beter. Een puber opvoeden is best lastig. Dank voor je hulp!

  Antwoorden
 • 21 oktober 2019 at 11:26
  Permalink

  Jolieke heeft ons heel goed geholpen bij ons jongste kind. Zij is hoog sensitief en we wisten niet goed hoe we daarmee om moesten gaan. Na een paar gesprekken en goede tips weten we nu beter hoe we haar kunnen benaderen en ook wijzelf weten nu meer over onszelf. Ze neemt alle tijd en het voelt meteen heel vertrouwd en veilig bij haar.

  Antwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *