Kindercoaching

slider-004Kinderen leven vanuit hun gevoel.
Ze staan regelmatig onder (prestatie)druk, zijn (hoog)gevoelig en staan nog volledig open voor alles.
Hierdoor pikken ze makkelijk energieën van anderen op, zowel op school als thuis.

Kinderen kunnen onderdrukte emoties uit het gezin of andere thema’s in de familie waar niet openlijk over gesproken wordt, onbewust als last op zich nemen.
Dit kan leiden tot (ernstige) gedragsproblemen, vermoeidheid en emotionele reacties.

Tijdens de begeleiding leer ik kinderen hoe zich kunnen afschermen en tegelijk stevig te gronden, zodat ze zich in de wereld meer durven neer te zetten. Via speelse visualisaties nodig ik kinderen uit om nare ervaringen te transformeren, zodat ze zich weer vrijer kunnen voelen.

Mijn doel is om kinderen zo snel mogelijk weer de regie terug geven over zichzelf, hun emoties en gedachten. Gedachten als ‘dat kan ik toch niet’, ‘niemand houdt van mij’, ‘ik doe het nooit goed’ kunnen het zelfvertrouwen ernstig ondermijnen en tot grote problemen leiden. Als deze gedachten niet op tijd gesignaleerd worden, kunnen ze hun identiteit daar aan gaan ontleden en werken we self-fulfilling prophecy in de hand.

Steeds vaker merk ik dat kinderen een druk of vol hoofd hebben, waardoor er o.a. leerproblemen kunnen ontstaan. “Er kan niets meer bij”; “Ik ontplof”, zijn zomaar enkele uitspraken van kinderen. In een vol hoofd is het lastig om informatie op te nemen, te verwerken, onthouden en weer te gebruiken.
Via de MatriXmethode begeleid ik het kind het hoofd schoon te maken, alles te ordenen en op te ruimen.

Ik ben er voor elk kind dat last heeft van:

 • Alle vormen van angst;
 • Paranormale verschijnselen;
 • Boosheid, woede aanvallen;
 • Onzekerheid, weinig zelfvertrouwen;
 • Alleen voelen, eenzaamheid;
 • Niet willen leven;
 • Slapeloosheid, stress;
 • Onverklaarbare gevoelens / beelden;
 • Negatieve gedachten over zichzelf;
 • Druk, vol hoofd.

 

Elk kind is het waard om gezien, gehoord en erkend te worden.
Mijn streven is om kinderen in contact te brengen met hun eigen kracht,
zodat ze vanuit liefde voor zichzelf van binnenuit kunnen groeien!

3 ervaringen voor “Kindercoaching

 • 16 april 2015 at 20:40
  Permalink

  Mijn zoontje en ik zijn een aantal keren bij Jolieke geweest omdat wij tegen dingen aanliepen. Het heeft ons beide heel goed gedaan. Mijn zoon heeft meer rust, kan dingen beter loslaten en plaatsen en is een stuk vrolijker! Ook ik heb veel kunnen opruimen. Heerlijk!!

  Antwoorden
 • 19 oktober 2017 at 20:31
  Permalink

  Een tijdje terug heb ik contact gezocht met Jolieke omdat mijn zoon in een erg verdrietige periode zat en ik niet wist op welke manier ik hem kon helpen.De eerste keer dat ik bij Jolieke kwam bleek al snel dat het te maken had met mij en mijn frustratie en verdriet.Met behulp van haar heb ik dingen kunnen verwerken en loslaten,ik voelde me rustiger en ‘vrijer’en dat had zijn uitwerking op mijn zoon.Hij is niet meer angstig en verdrietig en een veel blijer kind geworden.Ik ben erg blij dat ik de knoop heb doorgehakt en ben Jolieke zeer dankbaar.Ik vond het een bijzondere ervaring.In het begin vond ik het enigszins onwennig maar ik dacht: ik ga er gewoon voor!En dat heeft zijn uitwerking gehad.

  Antwoorden
 • 13 februari 2018 at 10:21
  Permalink

  Mijn zoon had last van een vol hoofd en werd vaak boos. Jolieke heeft ons erg goed geholpen en na een paar keer geweest te zijn, is hij weer blij en opgeruimd.

  Antwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *