Volwassenen coaching

slider-002In elke fase van ons leven kunnen we het gevoel hebben dat je gedachten of gevoelens je in de weg zitten en dat je op diverse gebieden in je leven tegenwerking ervaart.
Herken je een gebrek aan zingeving, bv. vragen als wie ben ik? Wat wil ik? Is dit het nou?
Heb je het gevoel op een twee sprong te staan? Of steeds rondjes draait als op een rotonde, niet wetend welke kant je op moet?
Ervaar je onzekerheid, angsten of denk je geregeld, ‘dat kan ik toch niet’, ‘Ik ben niets waard’?
Of heb je nare emoties of gedachten die je tegenhouden te zijn wie je wilt zijn en te doen wat je wilt doen?
Twijfel je aan je relatie, jezelf, je werk of jezelf in een bepaalde rol?

Als je hier zelf niet uitkomt en dit duurt te lang, dan kun je in een negatieve spiraal terecht komen van allerlei emoties en gedachten, die je nog verder naar beneden halen.
Door samen op zoek te gaan naar kern van de oorzaak groeit je bewustzijn, krijg je helderheid en inzichten over de situatie waarin je zit.
Hierdoor kan je makkelijker je weg vervolgen of andere wegen in slaan. Je kunt beter keuzes maken en verwezenlijken van datgene wat van binnen in je zit.
Je komt meer in harmonie met jezelf, je ervaart meer ruimte en kracht en dat straal je ook weer uit naar je omgeving.

In mijn praktijk begeleid ik volwassenen die zich belemmerd voelen door o.a.:

 • alle soorten angsten
 • gebrek aan zelfwaardering en zelfvertrouwen
 • moeilijk keuzes kunnen maken
 • negatieve gedachten over jezelf, anderen en/of de wereld
 • terugkerende en/of onverklaarbare gevoelens ervaren
 • teveel ‘moeten’ van jezelf
 • schuldgevoelens

Verder ondersteun ik mensen die na een echtscheiding, overlijden of ander trauma hun leven weer willen oppakken.

7 ervaringen voor “Volwassenen coaching

 • 2 juli 2015 at 14:50
  Permalink

  Ik had, achteraf gezien, al 20 jaar een onbehaaglijk gevoel, nooit tevreden, altijd kritisch op mezelf, onzeker, altijd rekening houden met anderen, niet lekker in mijn vel, me vaak afvragen wat mij mankeert.
  Ik wilde niet dat ik me mijn hele leven zo zou voelen. Na meerdere hulpverleners te hebben gehad was ik er ook aan toe om te veranderen, door toch mezelf te blijven.
  Toen ik naar Jolieke ging was ik een beetje sceptisch.”Als het maar niet iets “zweverigs” is. Ik wist niet wat ik moest verwachten. In het eerste telefonische contact met haar heb ik mijn situatie/gevoelens/problemen uitgelegd en kreeg daarna een fijn gevoel. Ik had zin om aan de slag te gaan. Vervolgens hebben we in het Centrum voor jou een 8-tal sessies met elkaar gehad.
  Jolieke heeft me op verschillende manieren uitgelegd, laten zien, laten doen en laten voelen!!! hoe het anders kan. Een belangrijke boodschap is: Blijf bij je gevoel!!!
  Ik voelde me bij haar erg op mijn gemak. Heb alles met haar gedeeld, ook wanneer ik dacht dat mijn gedachten gek zouden zijn of zo. Ik denk dat het belangrijk is om alles wat er in je omgaat te bespreken, hoe gek je het zelf ook vindt. De hulpverlener kan je dan beter begrijpen en helpen.
  Doen, doen, doen heeft bij mij geholpen, hoe moeilijk ik het ook vond. Huilen, lachen, boosheid, verdriet, het was niet altijd gemakkelijk en soms kun je het niet opbrengen, maar geef niet op!!
  Ik heb geleerd dat ik veel meer bij MIJN gevoel moet blijven.
  Het heeft me gegeven dat ik, door te DOEN, niet in mijn negatieve gedachten blijf hangen.
  Ik kan nu meer verdragen, ben veel actiever, opgewekter en vrolijker.
  Dank je wel Jolieke.

  Antwoorden
 • 24 september 2015 at 11:34
  Permalink

  Een lange tijd heb heb ik last gehad van angsten voor energiën om me heen. Dit heeft mij destijds behoorlijk beperkt in het dagelijks leven. Ik had veel therapiën gevolgd, maar ik werd hierin niet serieus genomen. Dit had daardoor niet het gewenste effect. Toen ik hoorde van Centum voor jou, heb ik contact met Jolieke opgenomen om toch weer te gaan proberen mijn angst te overwinnen. Toen ik voor het eerst kwam was mijn probleem al voor een groot deel opgelost. Ik werd namelijk serieus genomen! Daarna ben ik nog 4 keer bij Jolieke geweest en ik was van mijn angst af!! Ik kon weer dingen ondernemen die ik in jaren niet had gedaan. Natuurlijk wordt gezegd dat ik het allemaal zelf heb gedaan, maar ik heb wel erg veel hulp van Jolieke gehad. Ik kan wat altijd mijn angst was nu zien als een gave waar ik heel veel positiviteit uit kan halen. Jolieke heel erg bedankt!!

  Antwoorden
 • 29 april 2017 at 14:53
  Permalink

  Onlangs heb ik een aantal sessies gehad bij Jolieke. Ik liep al langer rond met het idee om die stap eens te zetten. Op mijn weg naar meer bewustwording heb ik al vele stappen gezet, maar ondanks dat ik geweldig kan analyseren, bleef ik tegen bepaalde dingen aanlopen. Bij het bekijken van de site kreeg ik al het gevoel dat Jolieke mij heel goed zou kunnen helpen en dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken en haar gebeld. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij Jolieke en voelde me door haar begrepen. Eigenlijk hoefde ik helemaal niet zoveel uit te leggen. Ze wist meteen waar ik naartoe wilde, wat ik nodig had. Tijdens de sessies durfde ik me ook echt te geven en ik werd door Jolieke heel goed begeleid. Terugkijkend kan ik niets anders zeggen dan dat ik het een bijzondere ervaring vond, waarvan ik ook merk dat het diep doorwerkt. Ik voel weer meer lucht en ruimte in mezelf. Jolieke, dank je wel.

  Antwoorden
 • 19 juni 2017 at 15:11
  Permalink

  Door een aantal coachings sessies met Jolieke heb ik veel mogen leren over mijzelf en inzichten gekregen. Oude patronen en ballast die ik meedroeg mogen verwerken en opruimen.
  Ik heb ervaren dat Jolieke mij met veel vertrouwen, liefde & begrip begeleidde om deze processen aan te gaan en te werken. Hierdoor vond ik het heel fijn en vertrouwd contact met haar. Een professioneel, prachtig, bijzonder mens. Dankje Jolieke.

  Antwoorden
 • 13 februari 2018 at 10:27
  Permalink

  Ik ben een tijd intensief bij Jolieke geweest, maar het heeft me goed geholpen. Ik trok mij steeds meer terug en voelde me depressief. Een gewone psycholoog, daar kon ik niets mee. die begreep mij niet. Bij Jolieke voelde ik me meteen op mijn gemak. Nu voel ik me rustiger en kan ik mijzelf accepteren en begrijp ik mijzelf beter. Langzaam onderneem ik weer leuke dingen. Bedankt!

  Antwoorden
 • 21 juni 2019 at 12:22
  Permalink

  Keer op keer liep ik tegen dezelfde punten aan. Rationeel kon ik alles prima verklaren, maar ze bleven terugkomen. Ik heb de stap gezet om naar Jolieke te gaan, wat mij veel goed heeft gedaan. In 4 sessies heb ik grote stappen gezet. Ik heb tools in handen gekregen om met die terugkerende punten om te gaan, ze nu echt een plek te geven. Dit heeft mij nog meer inzicht in mezelf en meer rust gegeven.
  Jolieke biedt je een veilige plek en gaat snel met je aan het werk. Ik heb gelijk resultaat ervaren.
  Erg fijn en bijzonder.
  Nogmaals … bedankt !!!

  Antwoorden
 • 27 november 2019 at 05:26
  Permalink

  Ik merkte al een tijdje dat ik mijn leven niet meer onder controle had. Alles ging mis, ik voelde me gespannen, onrustig, piekerde veel en ik voelde van alles maar wist er geen raad mee. Dat had ook zijn weerslag op mijn kinderen. Bij Jolieke voelde ik me meteen op mijn gemak en gehoord. Haar rust maakte dat ik naar binnen durfde te gaan om oude pijn te doorvoelen, die ten grondslag lag aan mijn problemen. Juist door het aan te gaan en er niet langer voor weg te rennen, kon ik weer ontspannen en ruimte ervaren in mijzelf. Zonder de begeleiding van Jolieke was het me nooit gelukt.

  Antwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *