Ontstaan Logo

nautilus_coaching-logoToeval bestaat niet..
Soms valt alles samen en dan weet je dat het goed is. Hieronder lees je het verhaal van de geboorte van mijn logo naam.
Samen met mijn vriendin, Marga, was ik aan het brainstormen over een goede praktijknaam. Als in een flits kwam het woord ‘Nautilus’ uit haar onderbewustzijn boven drijven. We wisten toen nog niet wat het woord betekende. Ook dacht Marga direct aan de tekst op het geboortekaartje van mijn oudste zoon, Marijn. De tekst was ‘In volledig bewustzijn ben je tot ons gekomen’. Toen we de betekenis van deze schelp lazen, zagen we meteen de connectie met de tekst op het geboortekaartje. Door deze stroom van ingevingen werd dit logo geboren. En om het plaatje van ‘toevalligheden’ compleet te maken kwam ik erachter dat Marga ‘Parel, dochter van de zee, kind van het licht’ betekent en Marijn betekent ‘van de zee’.
Marga, bedankt!

Uitleg Logo
De oceaan waar deze schelp en zijn bewoner, de nautilus inktvis, woont zie ik als ons onderbewustzijn. Deze voortdurende stroom van onbewuste gevoelens, gedachten en ervaringen, beïnvloeden ons leven dagelijks. De schelp is het huis (ons lichaam, de baarmoeder), waarin ons kwetsbare deel (het leven, de ziel, ons licht) bescherming zoekt.
Bij Nautilus Coaching krijgt dit kwetsbare deel alle ruimte om zichtbaar te worden en zich te openbaren aan de buitenwereld.